DESIGNETS BETYDNING

Værdien af et flot, professionelt design

Det er naturligvis vigtigt, at der er sammenhæng mellem udseendet af din website og din markedsføring og så det budskab eller den vare, du markedsfører. Det signal, designet udsender, skal hænge sammen med dit produkt og dets kvaliteter. Men hvorfor er det egentligt vigtigt at designet i sig selv er af høj kvalitet? Det er trods alt ikke design, du sælger?

Vi er ofte tilbøjelige til at tro, at vi danner vores meninger og tager vores valg ud fra rationelle overvejelser - og at vi ville kunne begrunde de valg logisk, hvis vi blev bedt om det. Men ny hjerneforskning viser, at vi danner en stor del af vores meninger ved hjælp af den ubevidste eller "intuitive" intelligens. Og det er faktisk ikke så dumt, for den intuitive intelligens er den logiske intelligens overlegen, når det gælder om at tage valg, hvor der er et stort antal faktorer involveret.

Undersøgelser har påvist, at vi danner os en mening om en website på under en tiendel af et sekund. Har den website jeg besøger de informationer, jeg er interesseret i? Kan jeg stole på informationerne? Har de personer, der står bag websiten, nogen autoritet inden for det specifikke interesseområde? Har de lagt deres fulde engagement i den og mener det seriøst? På en brøkdel af et sekund aflæser vi en masse signaler fra websiten og laver vores tolkning på dem - i en tankeproces, vi ikke er bevidste om.

De fleste kender nok fra sig selv, det med at hvis man ikke med det samme bliver fanget af et eller andet på en website, så er man lynhurtigt væk fra sitet igen. Antallet af websites, der rummer de informationer vi søger, er så stort, at vi ikke har nogen form for tolerance over for "signalforvirring" af nogen art. Vi forventer ganske enkelt at finde høj kvalitet og en entydig, klar kommunikation.

Et gennemtænkt design af høj kvalitet sender et signal om professionalisme og troværdighed. Og det bliver ekstra vigtigt på grund af det, som forskerne kalder "halo-effekten"; det vil sige at vi antager, at en høj kvalitet på et område også siger noget om en virksomheds kvaliteter på andre områder. Et professionelt og flot design får hele din virksomhed til at fremtræde professionel. Det virker simpelthen tillidsopbyggende på nye, potentielle kunder - allerede fra allerførste øjekast!


copyright 2021: Tao.dk I/S  ·  tlf. 7575 3839  ·  www.tao.dk  ·  e-mail: tao@tao.dk